Актуални Новини, Новини

АГЕНЦИЯТА ПО ЗАЕТОСТТА ПРЕДЛОЖИ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ НА МЕСТНИЯ БИЗНЕС

Планираната среща за днес,  17.08.2020 година,  на местния бизнес с експерти от Агенцията по заетостта се проведе в заседателната зала на Общинска администрация – Берковица при засилен интерес. Мероприятието е част от националната информационна кампания „Новите мерки по Ваша мярка”, а акцентът е дискутиране на новите антикризисни мерки, които предлага Агенцията по заетостта. Целта е бърза и оперативна подкрепа за бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод разпространението на COVID-19.

На срещата присъстваха кметът на Община Берковица Димитранка Каменова, народният представител Дилян Димитров, областният управител Росен Белчев, зам. областният управител Десислава Димитрова, зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, зам.-кметът на Община Берковица Атанас Георгиев, секретарят на Община Берковица Биляна Стаменова, директорът на  дирекция „Регионална служба по заетостта“ Даниела Накова, експерти от Агенцията по заетостта, представители на местния бизнес – хотелиери, ресторантьори, управители на счетоводни къщи, местни инвеститори.

Работодателите, засегнати от кризата, получиха обстойна и детайлна информация за възможностите за финансово подпомагане на дейностите си, запознаха се с услугите, предлагани в  бюрата по труда, както и готовност за съдействие от страна на експертите при избора на точната мярка и точния подход за бързо възстановяване след COVID кризата с подкрепата на държавата.

 

 

 

 

 

С предложените мерки можете да се запознаете от брошурата на Агенцията по заетостта – Проект „Заетост за теб“.