Актуални Новини

АКТУАЛНА ПЪТНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

IMG_0250Продължават снеговалежите в Община Берковица. Прогнозата на синоптиците е, че през целия ден ще продължи тежката метеорологична обстановка, поради, което е обявен и оранжев код за Област Монтана. Очакват се още по-голямо застудяване и интензивни валежи.

На територията на Община Берковица се извършва интензивно снегопочистване от 3:00 часа тази нощ. Общо 15 машини са включени в почистването на града и селата, което ще продължи до пълното почистване и спиране на снеговалежите.  Няма откъснати села в общината – пътищата до тях са почистени и проходими. Общинско мероприятие Комунални дейности също подпомага  усилията на общината като 2 техни машини обработват тротоарите. В  почистването са включени и служители на мероприятието, които чистят на ръка.

Без проблеми протичат учебните процеси във всички училища и детски градини. Общинският щаб по снегопочистването поддържа постоянна връзка с всички институции и кметове на селата.

Умоляват се всички жители на Община Берковица да се движат внимателно, тъй като сухият сняг е предпоставка за падания и счупвания.

Напомняме на собствениците на търговски обекти и граждани да почистват от снега прилежащите им тротоари,  без да го връщат върхи почистените вече улици. Снегът да се събира на тротоарите или на зелените площи. В следващите часове предстои екипи от техническа служба към ОбА-Берковица да направят проверки и да дадат предписания на собствениците на търговски обекти, които не са си почистили прилежащите им тротоари.

Ръководството на Община Берковица уверява жителите, че ще бъдат положени максимални усилия за поддържане проходимостта на всички улици и тротоари, въпреки тежката зимна обстановка и продължаващите валежи. Разчитаме на разбиране и съдействие от граждани и собственици на търговски обекти.