Актуални Новини

АКЦИЯ ЗА ОТГОВОРНО И ТОЛЕРАНТНО ШОФИРАНЕ

20170511_1219551На 11 май 2017 г. доброволци от 2Детско полицейско управление на Първо основно училище „Никола Й. Вапцаров“ гр. Берковица, връчиха листовки на водачите на МПС. Брошурите са осигурени от Областна дирекция на МВР – Монтана и дейността е част от Националната програма на МВР „Детски полицейски управления“. Акцията се проведе съвместно с екип на Пътна полиция на едно от главните кръстовища в гр. Берковица. Брошурите съветват водачите да шофират отговорно и толерантно на пътя, да спазват скоростното ограничение, да не шофират под влияние на алкохол, наркотици, преумора и при влошено здравословно състояние, да поставят винаги колани, да поддържат техническото състояние на моторното превозно средство и да не се разсейват с мобилни телефони и други съвмеренни устройства за комуникация.

В дните от понеделник /08.05./ до 14-и май се провежда Четвъртата глобална седмица на Организацията на обединените за пътна безопасност. Тази година тя преминава под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“ и е с акцент върху намаляване на скоростта в населените места.

Учениците от Първо основно училище, участващи в акцията са участници и в проект „Безопасно училище – система за сътрудничество между местната власт и полицията, насочено към училищата и образователните институции в областта на пътната безопасност и извънредните ситуации“, финансиран по програма Еразъм+, което потвърждава тяхната ангажираност за подобряване на безопасността по пътищата. Проектът се реализира в партньорство между Община Берковица и Районно управление на МВР Берковица, които имат за цел да подобрят безопасността на учениците от Първо основно училище „Никола Вапцаров“ и Второ основно училище „Христо Смирненски“ в областта на пътната безопасност и безопасно поведение при кризисни ситуации.

 

 

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия по програма Еразъм +.

Тази публикация [съобщение] отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.