Актуални Новини

„АННА БИЖУТО“ НА БЕРКОВСКА СЦЕНА

AnnaНа 17 декември 2014 г. сряда, от 19.00 часа на голямата сцена на читалище „Иван Вазов-1872“  в Берковица ще бъде представена театралната постановка „Анна Бужуто“ от театрална формация „Медека“ към Народно читалище „Христо Ботев“, град Вършец.

„Анна Бижуто“ е комедия на ситуациите, в която недоразуменията между съпруг, съпруга и любовниците им водят до комични и непредвидими ситуации. Това е една динамична въртележка, изпълнена с хумор и забавни моменти. В главната роля е икономката Анна, изиграна блестящо от Даниела Лилова. Тя попада във водовъртеж от случки, в които една неочаквана „командировка“ изпразва дома, а в същото време той е пълен с две любовни двойки.

Икономката обаче е истинско „бижу” и успява да постави нещата на мястото им, като извлича от това и финансова полза. В една «луда нощ» изневеряващите си съпрузи и техните любовници след дълги надхитряния се събират заедно в семейния апартамент. Икономката Анна виртуозно се справя със заплетената ситуация и не позволява двойките да се засекат. Персонажите са изострени, авторът иронизира света, в който живее, но го прави по един особено поетичен начин. С помощта на своите неуловими леки маниери, той ни предлага да размишляваме над живота много по-сериозно, отколкото ни се струва на пръв поглед. Макар и писана преди половин век, пиесата е актуална и днес с темите за щастието, любовта, изневерите в семейството.