Актуални Новини

АНСАМБЪЛ ЗА ИЗВОРЕН ФОЛКЛОР “БОРОВЧАНИ” ПРИ НЧ “РАЗВИТИЕ” СЕЛО БОРОВЦИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ ОБЩИНА БЕРКОВИЦА НА “РОЖЕНСКИЯ СЪБОР”

Сред 8 100 участници от всички фолклорни области на България, които ще се изявят в конкурса и концертите на “Роженския събор”  e и Ансамбъл за изворен фолклор „БОРОВЧАНИ” при НЧ”Развитие-1927” село Боровци.

На Роженските поляни тази година ще се надпяват 315 певчески групи и 25 ансамбъла, танцовите състави ще са 110, а индивидуалните изпълнители са 261. Ще бъдат представени 30 обичаи, чиято сценична възстановка ще припомни богатството на традиционната ни култура. На четирите сцени ще се представят  участниците разделени в групи. АИФ „БОРОВЧАНИ” ще участват на 19.07.2015 г. на трета сцена от 10:55 часа.
Най-малкият участник на сцена тази година ще бъде Стоян Стоянов – на 2 години и 6 месеца. Сред най-възрастните участници ще бъдат 86-годишният гайдар Илия Кадиев и 82-годишният му колега Стою Чонгаров от оркестър „100 каба гайди”, които редом с оркестър „101 каба гайди” и още стотици други гайдари, и тази година ще огласят Роженските поляни, за да се възроди т.н. „Чудо на Рожен”.