Актуални Новини, Новини

АПОСТОЛЕ, ТИ ПРИМЕР СИ ЗА НАС!

Апостоле, апостоле!
Живееш в сърцата ни Апостоле!
Живееш и не ще умреш!
Сърце юнашко носиш.
Сърце юнашко, на Майка България!

На 19.02.2024 г.,(понеделник) в Къща музей „Иван Вазов“, бе открита фотодокументална изложба „Памет за Левски“ на Държавен архив – Монтана.
Под надслов „Да разкажем за Васил Левски, най-великия българин!“.

Над 468 ученици отдадоха почит и сведоха глави в чест на великия българин и неговия подвиг, като посетиха къща музей „Иван Вазов“.

Седмицата на Левски стартира с емоционален урок по патриотизъм с помощта на образователна мултимедийна презентация, с която уредника на музея Калинка Петрова запозна учениците.
За пет дни в студения февруарски месец се включиха деца от детските градини, ученици от всички училища, учители, родители, граждани и гости на град Берковица.

Проследявайки житейския път и святото дело на Апостола, децата научиха любопитни факти за семейството му, за псевдонимите, за личността на Дякона и за революционната му дейност, за тефтерчето на Левски, разбраха за устава на БРЦК, клетвата на Апостола и други интересни факти за живота му.

Учениците почетоха паметта на Левски, рецитирайки стихове и пяха песни, посветени на него.
Проведоха се занимания под формата на работни листове с въпроси, изработване на триизмерни апликации и оцветяване изображения на Левски.
Състоя се и кратка викторина с въпроси за Апостола , като най – любознателните ученици получиха малки награди за знанията си, осигурени от Община Берковица.

Благодарим ти, Апостоле!
Твоят огън ще гори винаги в нашите сърца!