Актуални Новини, Новини

БАБА МАРТА И ПРОЛЕТТА ПРИСТИГНАХА В КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ – БЕРКОВИЦА

Уникални  мартеници и картини, изобразяващи настъпващата пролет, бяха представени днес в Културния център „Йордан Радичков“ – Берковица пред жителите и гостите на нашия град. Автентичните творения са изработени от ученици от училищата в Берковица под ръководството на Валентин Пешков. Талантливите деца на червено–бели мартенски символи и пъстри рисунки в продължение на месец са създали истински шедьоври на изкуството.

IMG_5708На събитието присъстваха представители от Общински съвет – Берковица и от Общинска администрация – Берковица.

Даровитите деца развълнуваха  всички присъстващи и с прекрасните си изпълнения на стихотворения за Баба Марта и песни с пролетна тематика. Ръководителят на първокласниците Марияна Ангелова и ръководителят на третокласниците Илияна Макаринова от Трето ОУ „Иван Вазов’ с внимание и грижа подкрепяха малките палавници, както  в творческите им  начинания, така и в изпълнението на песни и стихове.

IMG_5734Богатството на орнаменти, вплетени в мартеничките, и умелата употреба на цветове и нюанси, впечатлиха всички, които дойдоха на откриването на изложбата, за да се докоснат до чудния свят на българските традиции и майсторството с четка върху платно.