Актуални Новини

„БАЛКАНСКИ КОТКИ“ – ГОРДОСТ ЗА БЕРКОВИЦА

ragbi-59228-1000x0Кметът инж. Милчо Доцов посрещна в кабинета си новия шампион на Българяи по ръгби за мъже „Балкански котки“. Нашите смели момчета победиха коравия отбор на „Валяците“- Перник с 39-17 и доказаха за пореден път високата класа на берковската школа по ръгби. Горд от постиженията не берковските ръгбисти кметът инж. Милчо Доцов ги посрещна с думите: „За всички нас е голяма радост и гордост, че посрещаме шампиони по ръгби. За 20-вековната история на Берковица това е изключително събитие. Честито! Аз знам как се постига успех в safe_imageспорта – с много труд, старание, амбиция, лишения, дисциплина и отношение към спорта. Вие сте реклама за Берковица и берковския спорт!“

Кметът твърдо заяви, че на предстоящата сесия на Общински съвет ще внесе докладна за колективна награда на отбора-шампион в размер на 5 000 лева. В допълнение той каза, че всяка година Община Берковица увеличава субсидията за спорт и за тази година тя е в размер на 120 000 лева.

Ръгби-клуб „Балкански котки“ има сериозно присъствие в спорта в града под Ком. В него тренират над 60 спортисти. В момента на лагер в Берковица е Националния отбор по ръгби, в чийто състав има 14 ръгбисти от „котките“. Момчетата са доволни, горди и ентусиазирани да продължат да се развиват нагоре. Намеренията са им да се включат в Балканско клубно първенство, както и да направят ръгби-център в Берковица. На път са да сбъднат и още една своя мечта, а именно – да изградят напоителна система за техния терен на стадиона. За целта се нуждаят от финансова подкрепа. Кметът инж. Доцов също обеща да помисли по въпроса, защото инвестициите в спорта си заслужават.

„Има неща, които изглеждат невъзможни до момента, в който не се случат.“  /Нелсън Мандела/

Да поздравим още веднъж тези достойни момчета на Берковица, които прославят името й не само в страната, но и по света!

Честита шампионска титла, „Балкански котки“!!!