АКТУАЛНО

БЕЗПЛАТНО И АНОНИМНО КОНСУЛТИРАНЕ И ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХИВ В БЕРКОВИЦА

За десета поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберколоза и малария, стартира Национална АНТИСПИН кампания, под мотото:  “Животът е безценен”. Мобилни кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ ще бъдат на разположение на 27 септември /петък/ 2013 г. в центъра на Берковица от 10.00 до 12.00 часа. За кв. Раковица със съдействието на здравния медиатър прегледите ще бъдат в същия ден от 13.00 до 14.00 часа.

По данни на Министерство на здравеопазването в България официално са регистрирани общо 1743 лица с ХИВ инфекция, като от началото на годината до 22 юли са открити нови 113 серопозитивни пациенти.

Кампанията за безплатно изследване и консултиране за ХИВ ще продължи до края на месец септември. Над 23 400 души са се изследвали досега в подобни летни кампании, сочат данни на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Инициативите за тестване за ХИВ по оживени места в цялата страна целят да фокусират общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това  всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.

Един постоянен и верен партньор с проверен ХИВ статус;Избягване на случайни сексуални контакти;Използване на презерватив при всеки сексуален контакт;Избягване на употребата на общи игли и спринцовки;Профилактика с антиретровирусни медикаменти на ХИВ- позитивни бременни жени за предпазване на новороденото.Нормалното битово общуване с хора, живеещи с ХИВ, не носи риск от заразяване.

Най-сигурното средство за предпазване срещу ХИВ/ СПИН остава Презервативът!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ПРЕВЕНЦИЯ НА РИСКОВОТО ПОВЕДЕНИЕ И УПОТРЕБА НА ПСИХОАКТИВНИ РИСКОВИ ВЕЩЕСТВА В ЧЕТВЪРТО ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“

Днес се проведе информационна кампания на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с деца на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

УЧЕНИЦИ ОТ ПГ „Д-Р ИВАН ПАНОВ“ СА ПЪРВИТЕ ДОБРОВОЛЦИ, КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА В ПОЧИСТВАНЕТО НА ЛЕСОПАРК КАЛЕТО

Учениците от 9-ти и 12-ти клас на Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“, гр. Берковица се включиха активно в почистването на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ПРИКЛЮЧИХА СПОРТНИТЕ ПРОЯВИ НА УЧЕНИЦИТЕ В ОБЩИНСКИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2023-2024 “

Състезанията са включени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката за учебната  2023 – 2024 г. Те

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (706) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (26) град Берковица (33) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (41) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.