АКТУАЛНО

БЕЗПЛАТНО И АНОНИМНО КОНСУЛТИРАНЕ И ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХИВ В БЕРКОВИЦА

За десета поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберколоза и малария, стартира Национална АНТИСПИН кампания, под мотото:  “Животът е безценен”. Мобилни кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ ще бъдат на разположение на 27 септември /петък/ 2013 г. в центъра на Берковица от 10.00 до 12.00 часа. За кв. Раковица със съдействието на здравния медиатър прегледите ще бъдат в същия ден от 13.00 до 14.00 часа.

По данни на Министерство на здравеопазването в България официално са регистрирани общо 1743 лица с ХИВ инфекция, като от началото на годината до 22 юли са открити нови 113 серопозитивни пациенти.

Кампанията за безплатно изследване и консултиране за ХИВ ще продължи до края на месец септември. Над 23 400 души са се изследвали досега в подобни летни кампании, сочат данни на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Инициативите за тестване за ХИВ по оживени места в цялата страна целят да фокусират общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това  всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.

Един постоянен и верен партньор с проверен ХИВ статус;Избягване на случайни сексуални контакти;Използване на презерватив при всеки сексуален контакт;Избягване на употребата на общи игли и спринцовки;Профилактика с антиретровирусни медикаменти на ХИВ- позитивни бременни жени за предпазване на новороденото.Нормалното битово общуване с хора, живеещи с ХИВ, не носи риск от заразяване.

Най-сигурното средство за предпазване срещу ХИВ/ СПИН остава Презервативът!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА ФИНАНСОВА И КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Обявление за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Берковица

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ НАД 40 ЗАГЛАВИЯ ОТ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НЛН „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

Библиотека „Йордан Радичков“ – Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 40 нови заглавия на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.