Актуални Новини, Новини

БЕЗПЛАТНО ТЕАТРАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА ОТ ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

За втора година Община Берковица ще зарадва децата от детските градини и основните училища с театрално представление. В рамките на проекта на фондация “Арте Вива”, “Спектакли за всяко българско дете – 3” , финансиран по Програма за разпространение на Министерство на културата, на 12 октомври 2023 година (четвъртък), от 10:30 и 17:30 часа, децата от община Берковица ще могат да гледат безплатно спектакъла “Привет, магьоснице, и сбогом”, музикална куклена пиеса по мотиви от френски приказки.


12 октомври 2023 година (четвъртък)
10:30 часа | за децата от детските градини
17:30 часа | за децата от основните училища и техните родители
Място: Голям салон на читалището


В спектакъла малките посетители ще видят как на приказно добрата улица “Брока”, някъде в Париж, изведнъж пристига злото в образа на Магьосницата. Жертва на нейната злина се оказва малкият Башир. Детето успява да я победи със своята доброта. Историята е представена по забавен и пълен с изненади начин, с много хумор и музика.
Драматизация: Томас Имов, Иван Райков
Режисура: Ваня Иванова
Сценография: Свила Величкова
Музика: Методи Иванов
Участват: Елена Грозданова и Симона Нанова
Спектакълът печели награди на международните фестивали “Златен делфин”, Варна‘93, Загреб‘94, Марибор‘94, Саарбрюкен‘95 и “Бурборак”‘97, Сливен’98, Пловдив‘99. Поставян е в Белградския куклен театър, заснет е и излъчван нeколкократно от Българската национална телевизия. Изиграни са над 600 представления на този спектакъл в България и в чужбина. Община Берковица подкрепя твърдо идеята за представяне на безплатни куклено-театрални представления, които ще допринесат за образоването и възпитанието на децата и ще ги приобщят към света на театъра. Инициативата тя доказва, че съвместните усилия между неправителствена организация, държава и община могат да работят заедно в името на децата. Представлението е безплатно и е с продължителност 45 минути.