Актуални Новини

БЕРКОВИЦА Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНИЯ ЛАГЕР-СБОР ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

Днес бе поставено началото на подготвителния лагер на националния отбор по приложно колоездене в Берковица, за участие на отбора в европейското първенство в град  Тирана – Албания на 14-17 септември. В разширения състав на отбора са включени 9 деца – 5 момичета и 4 момчета от Берковица-2, Първомай-3, Силистра-1, Пирдоп-2 и Челопеч-1. Берковските деца са Петя Николаева Пенкова и Георги Николаев Яврийски. На откриването на лагер-сбора присъстваха г-н Светослав Кръстев-Председател на Национално движение „Приложно колоездене“, г-н Борис Христов – Председател на СБА Монтана и Недко Петров – СБА Берковица. Тазгодишни треньори на националния отбор са Детелина Ганчева-председател и помощник-треньори Минко Павлов от Първомай и Вячеслав Трендафилов от Берковица. Под вещото им ръководство, малките велосипедисти ще преминат обучение  по теория и практика, които включват решаване на листовки, редене на пъзел, както и логически игри, свързани с правилата за безопасност на движението. Практическите занимания ще се състоят в майсторско управление на велосипед и управление в реална градска среда. На летен лагер в Берковица за предстоящото европейско първенство ще се обучават общо девет състезатели, като четири от тях ще бъдат определени да отпътуват за Тирана-Албания. Треньорският състав очаква подкрепата на берковския клуб по приложно колоездене. Като гост на Европейското първенство ще присъства Цветана Петкова, треньор на берковските деца, които скоро се прибраха от морски  лагер, който им подариха от Министерството на образованието по повод републиканската им титла в двете възрастови групи.

Лагер-сборът на националния отбор по приложно колоездене се осъществява и благодарение на съдействието на Община Берковица, която осигури спортната база, съоръженията и елементите, които ще се ползват за тренировките, както и някои от консумативите. Кметът инж. Милчо Доцов на среща с УС на СБА в началото на лятото пое този ангажимент и изпълни обещанието си. За всички деца от Националния отбор Община Берковица е подготвила и подаръци.

Берковица традиционно е домакин на тази вътрешна надпревара между най-добрите млади колоездачи, а след многото теоретични задачи по закона за движение по пътищата и  практически тренировки,окончателният състав на националния отбор ще стане ясен в края на тази седмица.

Нека припомним, че през последните години нашите велосипедисти са заемали винаги престижни места и са амбицирани да постигнат челни позиции на предстоящото европейско първенство по приложно колоездене, за което Община Берковица им желаем ползотворна подготовка и успех на Европейското първенство!