Актуални Новини

„БЕРКОВИЦА МЕ ВРЪЩА В МОЕТО ДЕТСТВО“

Берковската публика си подари невероятно настроение от срещата с „Госпожа стихийно бедствие“ и царица на комедията – Стоянка Мутафова. Гранд дамата на родния театър напълни големия салон на читалище „Иван Вазов-1872“ в Берковица. Тя е неуморна, нейната 90-годишна Олга танцува степ, чарлстон, сиртаки, валс и в същото време командва дъщеря си Елза, останала стара мома заради нея. Всеки от героите минава през невероятни житейски перипетии, за да постигне целта си. Смях, музика, танци, изненадващи ситуации, бликащ темперамент – това е комедията  „Госпожа Стихийно бедствие” от Алдо Николай.

Комедията по мнението на самата Мутафова, отразява най-пълно нейната същност в театъра. Даже и на 93 години тя показа, че е в страхотна форма. Голямата актриса направи везна на един крак пред възхитените зрители, сякаш, за да им покаже, че няма никакво намерение да се оттегля. Те пък й се отблагодариха с цветя и бурни аплодисменти.
Самата Стоянка Мутафова призна след финалните аплодисменти, че много обича да играе в Берковица, защото градчето под Ком я връща в нейното детство.