АКТУАЛНО

БЕРКОВИЦА НАГРАДИ ДЕЦАТА СИ С ДОБРИ ДЕЛА

IMG_9125На 18.12.2017 г. от 17.30 часа в механа „Адашите“ на специална церемония  зам.-кметовете г-н Радослав Найденов и г-жа Ася Велиславова наградиха отличените ученици в конкурса „Добрите дела – 2017“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица. Празникът на доброто се организира за четвърта поредна година. Той е израз на нашата убеденост и вяра в това, че ежедневно сред нас,  около нас, десетки непознати, млади и стари добротворци, хора с големи сърца, вършат добри дела. Тази година до финалния кръг достигнаха над  60 деца. Наградени бяха и четири IMG_9154паралелки от Лесотехническа професионална гимназия. Учениците от 9. б клас на ЛПГ получиха купа, грамота и вкусна торта за положения от тях доброволен труд в почистването на детска площадка и околното пространство в  квартал „Заряница“. Грамоти и торти заслужиха и учениците от 11. а, 12. а и 12. б клас на ЛПГ за положените грижи и труд в почистването и облагородяването на Лесопарк „Калето“. Освен тях Местната комисия награди с плакет и Грамота за доброволец на комисията и БМЧК в кампанията „Аз ли съм това?“ следните деца:

  1. Гергана Костова, ученичка от 1. ОУ „Никола Йонков Вапцаров“
  2. Александър Стефанов, ученик от 1. ОУ „Никола Йонков Вапцаров“
  3. Божидар Тихомиров, ученик във 2. ОУ „Христо Смирненски“
  4. Теди Тодорова, ученичка във 2. ОУ „Христо Смирненски“
  5. Мартина Фидосиева, ученичка в 3. ОУ „Иван Вазов“
  6. Даниела Божинова, ученичка в 3. ОУ „Иван Вазов“

С Грамота за специален принос и заслуги в превантивната работа с деца бе отличена и г-жа Валентина Брънкина, ръководител на младежката секция към БЧК, гр. Берковица.

 

На събитието присъстваха освен финалистите, техните родители и близки, техните съученици, приятели, директори на училища и детски градини, учители и много граждани на Община Берковица, които се запознаха с добрите дела на нашите деца и празнуваха заедно вършенето на добро.

IMG_9178В началото на тържеството всички присъстващи се насладиха на прекрасните изпълнения на талантливите берковски деца от група „Петле“ на ДГ „Звънче“. Малчуганите развълнуваха и умилиха публиката като пяха и рисуваха, рецитираха и танцуваха.  Финалът на церемонията поставиха учениците от 6. а клас на Второ основно училище „Христо Смирненски“, гр. Берковица с класен ръководител г-жа Валя Крумова. Те представиха кратка фолклорна програма, която са нарекли „Устремени към традициите с любов към българския фолклор“. Със своите изяви те  показаха отношението на нашите деца към българското, в което присъства мъдростта на народа ни.

Същността на човешката природа се корени в десетките хиляди най-обикновени прояви на добро, които съпътстват нашите дни. БЛАГОДАРИМ ВИ, ДЕЦА, ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ОТ ВАС ДОБРИ ДЕЛА !

Мили деца, пожелаваме ви да продължите да бъдете преди всичко добри хора, да мечтаете и да дерзаете за един по-добър свят за всички нас, да си поставяте високи цели и да ги постигате.

На вашите родители, учители и близки желаем да бъдат ваши вдъхновители, ваши високи примери и авторитети, които вие с радост да следвате.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ НА ОСНОВАНИЕ ПАРАГРАФ 4, АЛ. 2 ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА /ЗУТ/

На вниманието наСлавомир Тодоров ул. “Ген. Скобелев” №29, гр. БерковицаЖоржета Тодорова ул. “Ген. Скобелев” №29, гр. БерковицаТодор Тодоров ул. “Ген.

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 27.01.2023 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА25 януари 2023 г. (сряда) – 14:00 часа 1.Докладна РД-92-00-2272 относно приемане на годишен

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо ЕФПП-58-00-1 58) от 08.02.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

Общинска администрация – Берковица уведомява всички кандидати, подали заявление за длъжността „Домашен помощник“ по проект № BG05SFPR002-2.001-0115-С01 „Грижа в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Отчет на кмета
Актуални Новини

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МАНДАТНАТА ПРОГРАМА НА КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА 2022 ГОДИНА

Уважаеми г-н председател,Уважаеми общински съветници,Уважаеми съграждани, Преди четири години приех предизвикателството да бъда кмет на Община Берковица, водена от убеждението,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.