Актуални Новини, Новини

БЕРКОВИЦА НАГРАДИ ДОБРИТЕ ДЕЛА

Празник на доброто се състоя на 26 февруари 2020 година в Детски център „Камбанка“ – Берковица. На церемонията присъстваха заместник-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, Ваньо Андреев – Директор на ДСП, Берковица, представители от Общинска администрация – Берковица, обществени възпитатели от МКБППНМ, учители, ученици, родители. За доброто настроение на участниците в събитието са погрижиха талантливите деца от вокална група „Лачени обувки“ с ръководител Камен Пунчев.

IMG_5810За пета поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Берковица организира конкурс за извършени добри дела, а според регламента деца номинират деца за извършени от тях добрини.

Тази година, след проведените вътрешноучилищни кръгове, до финалния кръг достигнаха 24 деца и три класа. На специално организираната церемония, финалистите получиха своите отличия – грамоти, статуетки и подарък, а специални грамоти бяха връчени и на децата, достигнали до вътрешноучилищните кръгове. Добротворците, участвали групово, получиха подарък по свой избор. Седмокласниците от 3. ОУ „Иван Вазов“ вече се радват на телевизор, младежите от Лесотехническа ПГ избраха да се насладят на сладки изкушения, доставени в избрано от тях време, а гимназистите от ПГ „Д-р Иван Панов“ пожелаха да посетят кинопрожекция на избран от тях филм.

IMG_5749Щастливи усмивки, положителни емоции и … добро! Добро, което изпълни всяко кътче на Детския център, завладя цялата аудитория и докосна  сърцата на всички. Благородството на смелите и отговорни деца и младежи, предали своето добро на други хора, успели да видят чуждото нещастие и да чуят нечий зов за помощ, да разберат нечии тревоги и намерили начин да зарадват някого с човешка постъпка, с подадена ръка в труден момент, с благороден жест или  добра дума, развълнува и малки и големи. С безкористната си грижа, с подареното щастие, с дарените усмивки, добротворците успяха да трогнат събралите се на тържеството хора  и се превърнаха в истински пример за подражание със съпричастността, милосърдието и състраданието си. Да оцветиш нечий свят в добро – това е най-красивата постъпка и най-истинското дело. Защото доброто винаги побеждава и с добро се награждава!

Участници в конкурса