Актуални Новини

БЕРКОВИЦА НА ЧЕТВЪРТО МЯСТО НА ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА МОМЧЕТА ДО 15 ГОДИНИ

Тимът на Тони Спорт се класира на 4 място в държавното първенство по волейбол за момчета до 15 г. Берковчани заслужаваха бронзовите медали, но реферите направиха реверанс към домакините от Разлог. В срещата за 3 място Пирин се наложи с 3:2 /25:11, 25:27, 14:25, 25:15, 15:11/ гейма след куп съдийски аванти, които огорчиха талантите на Тони Илиев и те се чудеха, дали да се радват, че са четвърти в страната или да съжаляват за отнетите отличия. Димитър Валентинов взе приз за най-добър изпълнител на начален удар. В спора за титлата ЦСКА се наложи над Арда /Кърджали/ с 3:1. Тони спорт излезе от предварителната си група след две победи срещу Монтана с 3:0 и Виктория Волей /Пловдив/ с 3:2.

В допълнителния плейоф за Топ 8 бе надигран и Казанлък Волей с 3:1. На четвъртфинала талантите от Берковица отново се справиха с Виктория Волей, този път с 3:1. Двойният успех над „майните” е показателен и в друго отношение. Докато Тони Илиев събира момчета от наброяващата 12-13 000 жители Берковица, то колегата му от над 300-хилядния Пловдив има много по-голям избор. На терена обаче Кристиян Павлов, Светослав Иванов, Вилиян Цеков, Фери Лилов, Цецко Тимов, Митко Валентинов, Вальо Фратев, Искрен Здравков, Калоян Здравков и Цветан Иванов показаха, че са по-класни.

В последните години волейболът заема все по-важно място сред спортовете в планинското градче, наред с футбола, ръгбито и приложното колоездене. През юни 2 ОУ „Христо Смирненски” завоюва бронз във финалите на ученическите игри при V-VII клас./konkurent.bg/