АКТУАЛНО

БЕРКОВИЦА ОТБЕЛЯЗА 142 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!

В пъстроцветен килим от български народни носии, балони и трикольори се превърна  площад „Йордан Радичков” вчера по време на празничното честване на  Националния празник на Република България – 3 март. Под звуците на химна тържествено бе вдигнат националният флаг, а всички присъстващи с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите за свободата на България. Кметът на община Берковица Димитранка Каменова, зам. – кметът Спаска Георгиева, зам. – кметът Атанас Георгиев, Председателят на ОбС – Милован Жан, Биляна Стаменова – Секретар на Община Берковица, Гергана Антонова, общински съветници, представители на местни сдружения и политически партии, ученици, учители, възпитаници на детски градини и граждани сведоха глави в памет на загиналите за нашата свобода.

IMG_6023По повод 142 години от Освобождението на България бяха поднесени  венци и цветя пред  паметника на героите от руско-турската война и пред паметника на загиналите във войните.

Богатата празнична програма с участието на ученици от Второ основно училище „Христо Смирненски“ – Берковица и НЧ „Иван Вазов – 1872“ – Берковица развълнува събралите се на площада жители и гости на Берковица. С прочувствените си изпълнения на стихове, посветени на непобедимия български дух и подвига на знайните и незнайни герои, дали живот си за нашата свобода., третокласниците и седмокласниците от 2. ОУ с ръководители Лилия Куньова и Мадлена Алексиева трогнаха и малки и големи. Яна Михова и вокално дуо „Melody“ радваха присъстващите с песните, които представиха. Берковчани и гости на града, под звуците на Берковската духова музика и Младежкия духов оркестър, извиха кръшно българско хоро, което бе част от петата общобългарска инициатива у нас и по света „Пробуждане с хоро”. Многото усмивки и положителните емоции допринесоха за празничното настроение  в слънчевия мартенски ден.

IMG_5992Благодарност към всички, които почетоха паметта на борците за национално освобождение и се включиха в инициативата „Пробуждане с хоро“!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 25.11.2022 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА23 ноември 2022 г. (сряда) – 14:00 часа 1.Докладна РД-92-00-2034(5) относно приемане Анализ за

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-166 (4) от 05.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.