Актуални Новини, Новини

БЕРКОВИЦА ОТБЕЛЯЗА 24 МАЙ С ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО

Берковица отбеляза 24 май 2020 година със стихове, посветени на светите братя Кирил и Методий, рисунки, презентации, електронни книжки, видео материали, сътворени от деца и ученици от образователните институции на територията на община Берковица. Техните творения бяха публикувани в специална страница, както и на информационното табло на сградата на Община Берковица.

Точно в 12:00 часа на 24 май на площад „Йордан Радичков“ прозвуча химнът на българската просвета и се развя националното ни знаме. В продължение на 30 минути звучаха рецитации на деца от детските градини и на ученици от училищата в общината. В знак на признателност към святото дело на солунските братя, бе окичен с цветя портретът им.

Община Берковица оценява високо активното участие на децата и младежите в инициативата за отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и в знак на признателност подари на участвалите образователни институции поздравителен адрес от кмета на Община Берковица Димитранка Каменова и книги, с които да обогатят училищните си библиотеки. Детските  заведения получиха детски книжки, съобразени с възрастта на подрастващите.

watermarked-IMG_6588Община Берковица благодари за включването в инициативата. Приносът за обогатяване на културния фонд на града е безценен. Предоставените материали впечатляват с изкусна изработка, иновативен стил, техническа сложност. Рецитациите на децата и младежите са вдъхновяващи и докосващи сърцата.

Родолюбие, гордост от българското, признателност към създателите на родната ни писменост! Всичко, сътворено от деца и ученици, изразява силния и борбен дух на нацията ни, святостта на делото на Кирил и Методий, почитта на поколенията към тези, които watermarked-IMG_6586са направили така, че историята ни да диша.

Благодарност за положителната енергия, творческото мислене, смелите идеи, ентусиазма и търпението!