Актуални Новини

БЕРКОВИЦА ПОСРЕЩА 400 ТАЛАНТА ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ЗА ДЕТСКИЯ ФЕСТИВАЛ „ЛАЧЕНИ ОБУВКИ“

logo LOБлизо 400 малки артисти, художници, певци и танцьори ще покажат своето изкуство в трите фестивални дни на детския форум  „Лачени обувки“. Тази година чуждестранното участие е от Пирот, Сърбия.
Близо 60 рисунки вече са пристигнали за участие в раздел „Рисунка”. Тази година малките художници рисуват по темата “ “Моето послание към света ”.

Професионално жури ще оценява участниците. Сред тях са композиторът Светослав Лобушки, който ще председателства журито в раздел „Музика“, в раздел „Театър“ председател на журито ще бъде директорът на Драматичен театър „Драгомир Асенов“- Монтана Любомир Бояджиев, в раздел „Музика“ председател ще е Ина Колева, а художникът Милчо Спасов ще е председател на журито в раздел „Рисунка“. Официалното откриване на фестивала е на 28 май 2015 г. от 9:00 часа на площад Радичков. В същия ден започва раздел „Театър“. В 12:00 часа във фоайето на читалище „Иван Вазов-1872“ ще бъде открита изложбата от детски рисунки . На 29 май от 10:00 часа ще се състезават изпълнители и групи от раздел „Музика“, а на 30 май също от 10:00 часа от раздел „Танци“. На 30 май от 20:00 часа е гала концерта на наградените. Водещ ще бъде Борислав Борисов, актьорът от хитовия сериал „Стъклен дом“. Ще има богата съпътстваща програма за децата, като риболов на пъстърва и киноложка изложба. Берковица за поредна година ще се превърне в детската столица на талантите.