Актуални Новини

БЕРКОВИЦА ПОСРЕЩНА УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОБЕГА НА МИРА

IMG_4710За първи път през Берковица премина световният Пробег на мира – международна щафета, символизираща всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. По този повод в центъра на града на  заместник- кмета Радослав Найденов символично бе връчен факелът на мира, който е бил в ръцете на много известни личности, сред които Папа Йоан-Павел II, Майка Тереза и Нелсън Мандела. От своя страна заместник-кметът приветства организаторите на събитието и всички участници, заредени с вяра и енергия. Той им благодари, че тази година IMG_4690са включили в пробега си и Берковица.

Всички желаещи, да направят крачка към един по-добър свят на любов, хармония и единство, имаха възможност да се включат в проявата и да се докоснат до факела. Участниците направиха изненада на децата на Берковица като изпяха, заедно с тях песента “PEACE RUN”.

Пробегът за мир е основан през 1987 г. От радетеля за мир Шри Чинмой в дух на любов, хармония и единство. Този дух, с който е пропит пробегът, докосва сърцата на всички участници в него. Тази инициатива е една от най-мащабните и продължителни масови прояви, посветени на мира. Участниците в щафетата пренасят през над 100 страни от всички континенти горящ факел, символизиращ стремежа към мир и единство между хората.