Актуални Новини, Новини

БЕРКОВИЦА ПОЧЕТЕ 137 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Отдаване на почит и поднасяне на цветя

“Съединението прави силата” е не просто лозунг на входа на парламента, случайно останал от минали векове. Това е смисълът на българската държавност, завещана ни от хората, които на днешната бележита дата са извършили заедно един велик подвиг.

В нашата история има много велики дати, с които се гордеем като българи. На 6 септември 1885 г. се извършва едно от най–забележителните дела в новата ни история – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Днес, в знак на признателност към героизма и саможертвата на всички знайни и незнайни български герои, бяха поднесени цветя. Почит към родолюбивото дело отдадоха Димитранка Каменова – Kмет на Община Берковица, Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица, Гергана Антонова – Зам.-кмет на Община Берковица, Атанас Георгиев – Зам.-кмет на Община Берковица, Биляна Стаменова – Секретар на Община Берковица, служители на Общинска администрация – Берковица, граждани. Под звуците на химна на Република България тържествено бе издигнат националният флаг.

Нека да бъдем винаги единни и да се ръководим само и единствено от интересите на България!

Честит празник!