Актуални Новини, Новини

БЕРКОВИЦА ПОЧЕТЕ 148 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Берковица почете 148-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски.

Колкото времето се отдалечава, толкова повече личността на Васил Левски се възправя със своята скромност и величие, със своята всеотдайност към всенародното дело в името на свободата и бъдещето.

Своята почит към Апостола, скланяйки глава пред живота и революционната му дейност, засвидетелстваха кметът на Община Берковица Димитранка Каменова, председателят на Общински съвет – Берковица Милован Жан, зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, зам.-кметът на Община Берковица Атанас Георгиев, общински съветници, служители на Общинска администрация – Берковица, сдружения, ученици и учители, родолюбиви граждани.

Четвъртокласници от Трето ОУ „Иван Вазов“-гр. Берковица, с ръководител г-жа Надя Илиева развълнуваха, всички присъстващи с изпълнените от тях стихове и песни, посветени на безсмъртния подвиг на Дякона.

В историята ни няма друга личност, толкова близка до всички нас с човешките си качества, но и толкова извисена над обикновените хора с общочовешките си идеали. Той е неизменният ни критерии за личност, пример, който да следваме.  Името му ще остане завинаги като символ на безсмъртие и символ за родолюбие в сърцата на нашия народ. Защото никой българин не трябва да забравя неговата саможертва в името на народната правда и свобода и посланията, които ни е оставил чрез думите, изречени от него „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството”.

Поклон пред паметта и делото на Апостола на българската свобода!

watermarked-DSC04715watermarked-DSC04695