Актуални Новини

БЕРКОВИЦА ПРАЗНУВА 24 МАЙ – ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

IMG_353824 май е един от най-българските празници – незабравим като детството, вечен като земята. Празник за раждането на словото, празник на българската култура и просвета.

24 май – денят, който пренася през вечността имената и славата на първоучителите, отново събра стотици ученици, културни, просветни дейци и общественици на празничен концерт на пл. „Радичков“ в Берковица. Празникът на буквите е празник на духовната светлина, на пътя към познанието.

IMG_3553Тържеството започна с поздравително слово по случай празника на кмета на Община Берковица инж. Милчо Доцов, който благодари на всички дейци на образованието и културата за всеотдайния труд и затова, че образоват и подготвят нашите деца за бъдещето. Инж. Доцов завърши с думите, че всички трябва да бъдем достойни продължители на българските възрожденци и да надграждаме това, което е създадено.

Кметът връчи поздравителни адреси и книги на директорите на учебни заведения и културните институции в общината.

IMG_3607Празничната програма включваше участие на деца от всички детски градини и училища.

24 май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може с гордост да каже, че е потомък на нацията, заемаща стратегическо място в историята на Европа. Този ден е празник на хората, градящи устоите на нацията, на хората, даващи ни идентичност и на тези, които възпитават поколенията след нас.

Честит празник!