Актуални Новини, Новини

БЕРКОВИЦА СЕ ВКЛЮЧВА В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2020“

Община Берковица стартира своето участие в конкурса „Нестле за Живей Активно! 2020” с организирането на поход до Хайдушки водопади на 22 септември 2020 г. Началото на събитието ще бъде дадено в 10:30 часа от стадион „Мрамор“ – град Берковица.

Под мотото на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене, на 22.09.2020 г. жители и гости на град Берковица ще прекарат един незабравим ден на открито. Каним всички да се включат в похода, за да се популяризира активният начин на живот, спорта и балансираното хранене. Целта на инициативата е да бъдат мотивирани все повече хора от цялата страна да водят здравословен начин на живот и да се хранят балансирано, както и да бъдат подкрепени усилията на местните власти в тази посока. Организирането на събитието е част от поредната позитивна инициатива, в която община Берковица ще вземе участие, и която би могла да допринесе за по-доброто бъдеще на жителите на града.

„Нестле за живей активно! 2020“ е национален конкурс за спонсорство на общински проект, който е дългосрочен и има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата стартира през 2006 г. и до момента към нея ежегодно са се включвали значителен брой общини. Наградата за победителите в конкурса е финансирането на общинско проектно предложение,  насочено към активния начин на живот, на стойност до 20 000 лв., например за изграждане на спортни площадки, оборудване на спортни зали, спортни съоръжения и др.

Призоваваме всички наши съграждани да се присъединят към мероприятието като подкрепят активния и здравословен начин на живот и станат част от „Нестле за живей активно! 2020“!