Актуални Новини, Новини

БЕРКОВИЦА СЕ ВКЛЮЧИ В АКЦИЯТА „ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ. ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!“

На 16.09.2020 година в град Берковица се проведе традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя.“, организирана по проект “ROADPOL SAFETY DAYS”, а целта е ограничаване на пътно-транспортния травматизъм и осигуряване на превантивни мерки за недопускане на ПТП с деца. Акцията, под надслов „Остани жив! Пази живота!“,  стартира със Седмица за превенция на детската пътна безопасност, която се провежда от 16 до 22 септември, а 16.09.2020 година е обявен за Ден на превенцията.

Организаторите на проекта ROADPOL застъпват позицията, че за жертвите на пътя отговорността е на всички и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди.

Тази година акцентът е върху разсейването от страна на водачите, което за редица страни в Общността вече е сред водещите причини за възникване на тежки произшествия. Проблемът не се отнася само до водачите, а и до пешеходците, и до пътниците, които с поведението си може да провокират рискова ситуация.

По време на мероприятието ученици от ПГ „Д-р Иван Панов“, заедно със служители на РУ на МВР – Берковица, звено „Пътен контрол“, раздаваха информационни брошури и напомняха на шофьорите да карат със съобразена скорост и с повишено внимание.

 

watermarked-DSC02173watermarked-DSC02162