Актуални Новини, Новини

С ПОХОД ДО ХАЙДУШКИТЕ ВОДОПАДИ БЕРКОВИЦА СТАРТИРА УЧАСТИЕТО СИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2020“

В деня на Независимостта на България, 22.09.2020 година, с 14 – километров пешеходен поход към Хайдушки водопади, Община Берковица стартира своето участие в конкурса „Нестле за Живей Активно! 2020” . Под мотото на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене на 22.09.2020 г. жители и гости на град Берковица прекараха един незабравим ден на открито.

От стадион „Мрамор“, където беше и сборният пункт, колоната от ентусиасти се отправи към красотите на берковската планина. Деца, ученици, граждани приеха предизвикателството на Община Берковица и се включиха в инициативата „Нестле за Живей Активно! 2020”. Сред ентусиастите бяха и зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, секретарят на Община Берковица Биляна Стаменова и служители на Общинска администрация – Берковица. Близо 220 човека показаха своята съпричастност към каузата, стремейки се към общата цел. Най-малкият участник в похода бе пет месечният Дан.

Сред прелестта на това впечетляващо с красотата си място, бе разказана пред всички присъстващи легендата за Хайдушки  водопади. Слязъл при водопадите, човек изпитва чувство, че се намира в тайнствено място. Нагоре се издигат масивни гористи стени и се вижда малко пространство от небосвода, а долу цари дълбока тишина, нарушавана само от разбиващите се на прах водни струи.

Нестле за живей активно! 2020“ е национален конкурс за спонсорство на общински проект, който е дългосрочен и има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата стартира през 2006 г. и до момента към нея ежегодно са се включвали значителен брой общини.  Тази година надпреварата е между 21 общини. Наградата за победителите в конкурса е финансирането на общинско проектно предложение,  насочено към активния начин на живот, на стойност до 20 000 лв., например за изграждане на спортни площадки, оборудване на спортни зали, спортни съоръжения и др. Амбицията на Община Берковица е да победи и да спечели голямата награда. Изграждането на спортни съоръжения в нашия град  е инвестиция за нашето бъдеще – децата на Берковица.

Община Берковица изказва своята искрена благодарност към всички, които се включиха в инициативата и показаха своята съпричастност.

Само заедно можем да успеем!

watermarked-DSC02436watermarked-DSC02539