Актуални Новини

БЕРКОВИЦА – СТОЛИЦА НА ДЕТСКИЯ ТАЛАНТ

IMG_3700Вече 27 години древна и млада Берковица прави света по-добър и красив, защото дарява усмивки, подкрепя талантливите деца и вдъхновява мечтите. А какво по-важно от това да видиш усмивката на едно дете, да го окрилиш и да му кажеш – „Браво, ти можеш!“

На 1 юни в града под Ком се състоя  гала-концерт на победителите от Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“.

На голямата читалищна сцена публиката имаше удоволствието да чуе и види изпълнения на победителите – танцьори, певци, артисти и IMG_3740художници, успели да покорят професионалното жури на фестивала. За победителите Община Берковица бе осигурила много награди  и всички си тръгнаха доволни. Специални гости на събитието бяха инж. Милчо Доцов – кмет на Община Берковица, народните представители д-р Илиян Тимчев и Атанас Костадинов, Нина Петкова – зам.-областен управител на Област Монтана, г-н Костел Пистриту – кмет на Община Бъйлещи Румъния, Иван Иванов – председател на ОбС-Берковица, Радослав Найденов – зам.-кмет на Община Берковица, общински съветници, членове на журитата и представители на фирмите дарители на фестивала.

IMG_3801Кметът инж. Милчо Доцов благодари на всички дарители, създатели и организатори, които надграждаха фестивала, за да стигне той своята 27-годишнина. Детският фестивал, организиран от Община Берковица и Народно  читалище „Иван Вазов-1872“- Берковица, се проведе от 30 май до 2 юни. Над 800 деца от страната и чужбина и тази година разходиха лачените си обувки на берковска сцена. В края на гала-концерта зрителите се насладиха на невероятно огнено шоу , подарък  от нашите приятели от Банкя и празнична заря от Община Берковица.