Актуални Новини, Новини

БЕРКОВИЦА – ЦВЕТНА, ПРАЗНИЧНА И ВДЪХНОВЕНА НА НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ ПРАЗНИК 24 МАЙ

Шествие по случай 24 май - Ден на славянската просвета и култура

Днес, на най-големия и най-истински празник на буквите и словото – 24 май, поздравявам Вас, директорите и учителите, за ежедневните усилия, умения и отдаденост, които влагате, за да предадете на нашите деца най-важното – знанието. Вие сте просветителите, които разпалвате любовта към словото и науката, за да станат децата ни успешни и достойни хора. Най-сърдечно Ви благодаря за труда, професионализма и усилията. Пожелавам Ви търпение и упоритост. Бъдете здрави, щастливи и горди с най-достойната за уважение професия – тази на Учителя! 24 май е ден, в който отдаваме заслужено признание и към всички, работещи в музеите, галериите, читалищата, библиотеките и в сферата на културата. Благодарение на хора като Вас, Берковица е съхранила своите традиции, история, памет и минало. Пожелавам Ви вдъхновение и успехи. Продължавайте да работите с плам, ентусиазъм и любов в името на културния и духовен разцвет на красивия ни град под Ком.“

Димитранка Каменова
Кмет на Община Берковица


Берковица отбеляза 24 май с хилядно празнично шествие, настроение и развети знамена. На шествието бяха раздадени 300 балона (бели, зелени и червени ) и 450 знамена. С тях се обособиха няколко блока с българския трикольор. Палитрата от балони и трибагреници оцвети града ни в днешния празничен ден. В празничната програма се включиха ученици от всички училища на територията на община Берковица. За финал те изпълниха химна “Върви, народе възродени”. В тазгодишното тържество взеха участие и децата от детските градини. Най-малките жители на община Берковица с много вълнение и трепет очакваха своето участие и се радваха, че са част от този светъл празник!
Поклон пред делото на светите братя и пред всички онези знайни и незнайни български книжовници направили така че историята ни да диша.

Честит 24 май, Берковица!