Актуални Новини, Новини

БЕРКОВИЦА ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ПАРАД ЗА РЕТРО АВТОМОБИЛИ

Автомобилен ретро парад ще се проведе на 29 август 2020 година в 12.00 часа на площад „Йордан Радичков“ в град Берковица.

Община Берковица и САРК (Софийски Автомобилен Ретро Клуб) ще предоставят възможност на любителите на ретро автомобилите да се докоснат до колекция от уникални класически возила, произведени преди 1995 година, да научат исторически факти за тях, да се потопят в света на автомобилите на 20 век.

Освен колекционерите от САРК в парада могат да се включат собственици на стари класически автомобили и от областите Видин, Враца и Монтана. (желаещите се включват в мероприятието без записване – на място) Важно условие е участващото возило да бъде с добър външен вид (без ръжда и повредени или липсващи детайли) и да е произведено пред 1995 година.

На всеки желаещ ще му бъде предоставена възможност да се фотографира с ретро автомобилите, участващи в парада, а колекционерите ще оценят високо жеста на всеки от присъстващите на събитието, който сподели своите спомени чрез лични снимки от архивите с превозно средство от миналия век.