Актуални Новини, Новини

БЕРКОВСКА СЪСТЕЗАТЕЛКА ОТ ВК „ТОНИ СПОРТ“ Е ИЗБРАНА ДА УЧАСТВА В „ТУРНИР НА ТАЛАНТИТЕ 2024“

Вивиан Илиева е избрана да участва в “Турнир на талантите 2024”, който се провежда от 24 до 30 юни в гр. Стара Загора.

След предварителна селекция, участие в лагера взимат момичета от цяла България родени 2010/2011 год.

Комисията за детско-юношески волейбол към Българска федерация по волейбол (БФВ) организира за трета поредна година “Турнир на талантите”. Събитието, чиято основна цел е усъвършенстване и развитие на уменията на подрастващите волейболисти у нас, както и подбор на национални състезатели, започна на 24 юни 2024 г.

В рамките на седем дни много волейболни емоции и работа предстоят за 80-те деца, както и за 8-те треньора, които бяха избрани. Селекцията на 40 момчета и 40 момичета бе направена след поредно национално тестиране в шестте региона на страната. Тази година кампът е за деца, родени през 2010/2011 г. Те ще тренират и под зоркия поглед на двама национални селекционери – Светозар Иванов (мъже под 16 г.) и Владислав Тодоров (жени под 16 г.).

На 29 и 30 юни е планиран турнир за четирите отбора при момчетата и четирите при момичетата. Те ще играят всеки срещу всеки. И през двата състезателни дни ще се играе паралелно на две полета в зала “Иван Вазов”.

Треньорите, които ще помагат на младите ни волейболни таланти тази година са: Нели Нешич, Дияна Дянова, Стефан Стоянов, Антон Петров, Антонио Йорданов, Петко Каратонев, Мартин Пенев и Георги Димитров. Те ще бъдат подпомагани от Евгени Иванов (председател на Комисията за ДЮВ) и Николай Иванов (главен координатор на националните отбори).