Актуални Новини, Новини

БЕРКОВСКА УЧЕНИЧКА С ВТОРО МЯСТО В ПРЕСТИЖЕН НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

БЕРКОВСКА УЧЕНИЧКА С ВТОРО МЯСТО В ПРЕСТИЖЕН НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

Талантливата Алсу Тодоривна Пейчева от II Б клас на III ОУ „Иван Вазов“ гр. Берковица донесе нов повод за гордост на нейните учители и на нашия град!

Творбите й „Простори на вселената“ и „Безкрайност“ завоюваха второто място в ХXII Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”, който се организира от Фондация „ЕВРИКА“. Той е включен в програмата на Министерството на образованието и науката за извънкласните дейности през настоящата учебна година и е под патронажа на първия български космонавт генерал Георги Иванов.

Алсу ще получи своя диплом и предметна награда на тържествена церемония за награждаване на лауреатите в Националния политехнически музей за Деня на народните будители – 1 ноември.

Само преди броени дни Алсу спечели специалната поощрителна награда в своята възрастова група в друг конкурс – „Приказният свят на природата“, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“. В съревнованието са участвали над 500 рисунки. Свои творби са представили ученици от 1 до 12 клас от цяла България и от българчета, живеещи в Испания, Германия, Португалия, Великобритания, Люксембург, Молдова, Китай и САЩ.

Алсу Пейчева е сред участниците, поканени от журито и организаторите да покаже свои картини в реална изложба „Приказният свят на природата“. Тя ще се експонира през септември в зала „Галерия“ на Регионална Библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. Там ще се проведат и тридневните приложни творчески работилници.

Поздравления, слънчево момиче! Продължавай да твориш и да ни радваш!