Актуални Новини, Новини

Берковските скиори от ски-клуб „Ком” шампиони

 

Берковските скиори от СКИ-КЛУБ “КОМ” за пореден път са шампиони на България при юноши и девойки младша възраст/кадети и кадетки/.
Те се представиха отлично на Държавното първенство (първи етап) в Боровец, проведено в началото на февруари.
Участваха 17 клуба, имащи състезатели в тези групи. “Въпреки ,че пропуснахме официалната тренировка на 30 януари, което ни постави още в самото начало в неравностойно положение спрямо силните клубове, и ниските температури       (-14-19 градуса) се представихме отлично”. – споделя треньорът на отбора Парашкев Костадинов.
При кадети абсолютен шампион на България с три златни медала е Мирослав Каменов, втори в същата възраст е Борислав Велков с един златен и два сребърни /две втори места/. Двамата състезатели оставиха своите противници на 7км разлика от 10 минути след тях.
При кадетките (девойки младша) Христинка Иванова е шампион на 5км класически стил със злато и втора със сребро на 5км свободен стил.
Отборно берковският клуб е шампион на България при кадетите.
При момчета старша въъзраст Асен Стефанов е със един златен медал и 5-то място на 5 км класика.
При момичета младша възраст новачките Елеонора Миронова, Ваня Николова и Биляна Васова са с четвърти места, което е един добър атестат за тяхното развитие. Да станеш четвърти на първия си старт при конкуренция на най-добрите отбори е заявка за бъдещи успехи.
Заболяването на миналогодишния шампион Светлин Райков непосредствено преди първенството го лиши от медали, но все пак успя да постигне две 4-ти класирания. Недостига на пари, за съжаление, редуцира броя на берковските участници. 6-7 от децата ни пропуснаха стартовете въпреки, че се готвят целогодишно.
Не на последно място трябва да се отбележи доброто преставяне на двамата ни състезатели Мирослав Каменов и Христина Иванова на Световното първенство в Италия в курорта Вал де Фиеме на 21 и 22 януари. Мирослав е 62-ри от 192-ма участници, а Христинка е 56-та от завършили 151 девойки.
В състезанието участват 16 нации и четири състава на домакините.
“Това представяне е отлично на фона на беднотията – кометнира г-н Костадинов. Ръководството на клуба благодари на общинските съветници, на председателя на ОбС – Берковица и инж. Петър  Якимов и на кмета Димитранка  Каменова за тяхната съпричастност за финансирането на участието на първенството.”
Богомил Костадинов  представлява България и града ни на Балканиадата в Румъния при мъжете от  7-ми до 10-ти февруари в Синая.
Поради съвпадение на датите на Балканиадата с вътрешните  първенства, първенството в Боровец ще се проведе от 8-ми до 11-ти март. 
Предстои и Държавното първенство за мъже и жени (първи етап), юноши и девойки старша възраст в Банско от 11-ти до 13-ти февруари.
Клубът търси сериозно спонсорство и всякаква финансова подкрепа, за да реализират децата успехите от целогодишния си труд.

Вашият коментар