Актуални Новини

БЕРКОВСКИ ДЕЦА С НАГРАДИ ЗА ДОБРИ ДЕЛА И ПОЧЕТНО ОТЛИЧИЕ НА МВР ЗА КРУМ НИКОЛОВ /ШОЛЕТО/

IMG_9073Директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана Иван Георгиев връчи почетното отличие на МВР “За доблест и заслуга” на Крум Николов от Берковица на тържествена церемония. Специални благодарности г-н Николов получи от кмета на Община Берковица Димитранка Каменова. В словото си г-жа Каменова подчерта: „Изпитанието пред, което ни поставиха поройните IMG_9083дъждове на 4 септември ни направи по-силни, по-сплотени и по-уверени от всякога.

С достойнство и храброст г-н Ранчев оказа съдействие и помощ при природното бедствие, което застраши живота на част от жителите на Берковица. Предоставяйки личната си техника той предотврати сериозни неблагоприятни последици.Това е доказателство, че и в мирно време имаме нужда от силни, смели и храбри мъже, които всекидневно доказват своето чувство на отговорност и ангажираност към съдбата на Берковица.„ Отличието на Крум Николов се присъжда за голямата му лична помощ при наводнението в Берковица на 4 септември тази година. Отличието му е присъдено от министъра на вътрешните работи за проявена храброст, смелост и доблест, оказано съдействие и конкретна помощ при природно бедствие, застрашило живота и здравето на живущите, чрез предоставяне на лично имущество и техника и е допринесъл за предотвратяване на неблагоприятни последици.
От името на Община Берковица и на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните бяха наградени над 30 деца от Берковица, заслужили номинация на свои съученици и учители в конкурса на комисията “Добрите дела”. Сред тях е Кристиян Петров от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица, който от дълги години помага на свой съученик, страдащ от детска церебрална парализа. Останалите награди са присъдени на децата за връщане на намерено портмоне с пари, за оказване на помощ на пострадали на улицата, за даване на храна и грижи за бездомни животни, за връщане на намерени мобилни телефони и други. Децата с добри дела бяха поздравени със специална художествена програма на децата от детските градини в Берковица и вокалните изпълнения на Деница Александрова. Празника на доброто в Берковица, който се провежда за първа година ще стане традиция за града, споделиха организаторите.

IMG_9064IMG_9078IMG_9139IMG_9109IMG_9129