Актуални Новини

БЕРКОВСКОТО ПЪРВО УЧИЛИЩЕ – С ГОЛЯМ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

20161214_150644На 21 декември от 18:00 часа в големия салон на читалище „Иван Вазов 1872” ще се проведе благотворителен концерт под надслов „Училище на бъдещето”.

Организатори са Първо основно училище  в Берковица. Събраните средства ще подпомогнат създаването на модерен център по природни науки и предприемачество в рамките на школото, който ще се използва от всички ученици в община Берковица.

В концерта ще се включат всички ученици, които усилено и с вълнение репетират всеки ден, за да благодарят с изпълненията си на всички, които ще ги подкрепят.

В момента се подготвят и коледни картички и сувенири за коледен базар, който ще бъде част от благотворителната инициатива в сряда.

Средствата ще бъдат преброени от Обществения съвет към учебното заведение и ще бъдат обявени в края на концерта.

Част от средствата – 50 000 лева, вече са осигурени от фондация „Америка за България”. Останалите 80 000 лева ще се събират от екипа на училището.

Какво ще бъде изградено:

  1. Многофунционален кабинет с виртуална лаборатория, която ще включва: безжична интерактивна дъска, стена с творческа боя, дигитални микроскопи, 24 лаптоп-таблета, обучителна система «Енвижън». Тук ще се провежда обучение по природни науки и предприемачество, обучение на учители и обучение на родители.
  2. Експериментариум за млади учени: лабораторен остров с работни места за експерименти; зона за млади предприемачи с направления „Зелено предприемачество”, „Виртуална работилница“ и „Умения за бъдещето”. Учениците ще могат да експериментират, наблюдават и откриват тайните на природните науки.
  3. Преходна зона „Изследвай природата“, свързваща кабинета и експериментариума посредством плъзгащи стъклени врати към двете помещения и включваща:
  4. Градина за изследователи-творци – място за наблюдение и проучване на жизнените процеси при растенията; метални стелажи с различни съдове за отглеждане на растения;
  5. Кътче за животни – клетка с папагали, терариум с хамстери, аквариум с рибки и други водни обитатели;

с. „Стълба към небето“ – многофункционална стълба в помощ на грижата за растенията, за наблюдение с телескоп и образователни цели.

  1. Зона за общуване и отдих с модулна мека мебел, разположена в коридора, дигитален интерактивен дисплей; шкафове с осветени витрини, разкриващи историята на училището, постиженията на възпитаниците ни и нагледни материали.

Центърът ще  бъде разположен в самостоятелно крило.  Стените ще бъдат изрисувани от ученици, под ръководството на младежи, занимаващи се с изкуство. Пространството ще бъде готово за учебната 2018/2019 г.

Снимки – от репетициите