АКТУАЛНО

БЕРКОВСКО ДЕТЕ ПРЕДСТАВЯ СЕВЕРОЗАПАДА НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИСТОРИЯ

Лилия Росенова Атанасова от Берковица, която е ученичка в 8. б клас в ПГ „Д-р Иван Панов“ , ще представи Област Монтана на образователно-патриотично състезание на тема „Моят град е моята крепост“ в Габрово на 30.10.2018 г. Тя ще бъде в отбор с ученик от Монтана. За съревнованието децата ще бъдат подкрепени от своите съученици, които ще заминат заедно с тях. Това сподели класният ръководител на Лили г-жа Павлинка Ерменкова. По история Лилия Росенова е подготевена от своя учител от Трето ОУ „Иван Вазов“ г-н Григор Григоров.

Образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“ е стартирала по инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в партньорство с Министерството на образованието и науката.

Състезанието има за цел да популяризира постигнатото в регионите със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и да накара децата да се гордеят още повече с родните си места. Водещи ще бъдат известните актьори Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, които ще изпитват децата под формата на викторини. Участниците ще премерят знания в три състезателни кръга. В първи кръг всеки отбор ще отговаря на два въпроса от родния му край, като ще трябва да познае обектите от снимката (културна и туристическа инфраструктура, финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“). Във втори кръг участниците ще трябва да познаят изпълнителят и името на песента, от която ще чуят откъс. Последният кръг ще е колело на късмета с региони, всеки отбор отговаря на въпроси за региона, който показва колелото. Петчленно жури ще оценява представянето на учениците.

По време на кампанията ще бъдат проведени четири полуфинала, съответно в Шумен, Кюстендил, Габрово и Стара Загора. Отборите финалисти от четирите събития ще премерят сили в последното събитие, което ще се проведе в град София и на него ще бъде определен победителят.

Всяко събитие ще бъде съпътствано от атрактивна програма, игра с публиката със забавни въпроси, скечове и музикални изпълнения. За всички участници са предвидени награди.

Пожелаваме успех и достойно представяне на Лили и нейния съотборник!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 24.03.2023 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА22 март 2023 г. /сряда/ – 14.00 часа 1.Докладна РД-92-00-2408 относно отчет за дейността

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Фотодокументална изложба
Актуални Новини

С ФОТОДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА “СТРОИТЕЛИТЕ НА ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА” МУЗЕЕН КОМПЛЕКС – БЕРКОВИЦА ПОСРЕЩА ТРЕТИ МАРТ

Събитието премина при голям интерес. По стар български обичай многобройните гости бяха посрещнати с хляб и сол, а Гергана Лазарова,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (18) ЛПГ (7) МИГ Берковица и Годеч (6) Образование (41) Община Берковица (326) Общинска администрация-Берковица (26) Общински съвет-Берковица (23) Обява (12) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (15) ваканция&спа експо (7) детска градина (6) детски градини (7) дневен ред (8) заповед (9) заповеди на кмета (23) кмет берковица (8) кмет община берковица (8) конкурс (9) културни забележителности (17) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (6) обявление (58) основни училища (8) отдел строителство (15) поздравителен адрес (18) приложно колоездене (6) програми (6) проект (10) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (8) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (8) съобщение (9) туризъм (32) услуги (13) училища в Община Берковица (7)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

културен туризъм Велико Търново
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ УЧАСТВА В XVIII-ТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Община Берковица ще вземе участие в Международното изложение „Културен туризъм“ със собствен щанд, представящ културното наследство и потенциала на региона

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 24.03.2023 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА22 март 2023 г. /сряда/ – 14.00 часа 1.Докладна РД-92-00-2408 относно отчет за дейността

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.