Актуални Новини, Новини

БИАТЛОНИСТКАТА МАРИЯ ЗДРАВКОВА ОТ БЕРКОВИЦА ПРЕДСТАВЯ СЕВЕРОЗАПАДА НА ОЛИМПИАДАТА В ПЕКИН

БИАТЛОНИСТКАТА МАРИЯ ЗДРАВКОВА ОТ БЕРКОВИЦА ПРЕДСТАВЯ СЕВЕРОЗАПАДА НА ОЛИМПИАДАТА В ПЕКИН

Мария Здравкова е родена в Берковица. В спортен клуб по биатлон „КОМ БЕРКОВИЦА“ тренира от 10 – годишна възраст. Нейни треньори са Павлина Филипова и Вероника Георгиева.
От 2015 година е приета в националния отбор, където в момента работи с най-добрите треньори от Русия. Своевременно тренира в „Славия“, след което е картотекирана и участва в частен клуб „Амбарица“ – Троян.
За Мария Здравкова това е първата олимпиада с най-много представители в биатлона.
Биатлонът е единственият спорт за Берковица с три участнички в Олимпийски игри, а именно – Павлина Филипова, Десислава Стоянова и Мария Здравкова.
България ще бъде представена от 16 спортисти на ХХIV зимни олимпийски игри в Пекин, които ще се проведат от 4 февруари до 20 февруари 2022 година. Списъкът беше утвърден от Българския олимпийски комитет.
В Пекин 2022 година, 16 българи (10 мъже и 6 жени ) ще участват в 7 спорта – ски алпийски дисциплини, биатлон, ски бягане, ски скокове, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни.
Най-много олимпийци има БФБиатлон – осем (по четирима при мъжете и жените), БФСки е с шестима (трима алпийци и по един в ски-бягането, ски скоковете и сноуборда). По един спортист във фигурното пързаляне и шейните.
Пожелаваме успехи на нашето момиче и покоряване на нови върхове.