АКТУАЛНО

БИБЛИОТЕКА „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ – БЕРКОВИЦА УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ „БИБЛИОТЕКИТЕ ДНЕС“

15219383_1470273996335361_1159498852250362703_nНационален форум за бъдещето на обществените библиотеки „Библиотеките днес“ се проведе в НДК на 29 и 30 ноември. Двудневното събитие с международно участие е първото по своя характер, на което бяха  представени новите възможности на библиотеките.

Библиотека „Йордан Радичков”при НЧ „Иван Вазов 1872” беше представена от библиотекар  Татяна 15284037_1260400667365917_5078204475767217907_nПопова. Нина Кръстева от с. Боровци и  Лиляна Александрова от с. Замфирово също бяха сред участниците във форума от нашата община, а и като част от  представителите на регион Монтана. Читалищните ни библиотеки са снабдени с компютърна техника по „Глоб@лни библиотеки”.

Форумът беше   открит на  29 ноември в зала 3 на НДК с изпратено приветствие от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Специални гости и участници в „Библиотеките днес“ бяха  представители на институциите, местните власти, академичните среди, бизнеса и неправителствени организации, които имат отношение към формирането и прилагането на политики за развитието на библиотеките, информационните технологии и съвременните услуги за гражданите. Сред чуждестранните гости е Яник Мулвад от DOKK1 в Дания, обявена за Обществена библиотека на годината в света за 2016 г.

Участие във форума взеха 700 представители на регионалните, общински и читалищни библиотеки от цялата страна, оборудвани с компютърна техника по „Глоб@лни библиотеки”.

Форумът беше  организиран от Фондация „Глобални библиотеки – България“ с подкрепата на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и е част от цялостна програма за развитие на обществените библиотеки и създаването на условия за равен достъп до информация и електронни услуги.

Партньори на националния форум бяха Американската търговска камара в България, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Университетът по библиотекознание и информационни технологии, Столична община, Фондация BCause. Медийни партньори са Българската национална телевизия, телевизия България Он Ер, вестник „Стандарт“, Dnes.bg, „Аз чета“, „Детски книги“ и Kafene.bg.

Фондация „Глобални Библиотеки – България“ е приемник на програмата “Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки” в рамките на която обществени библиотеки в цялата страна бяха снабдени с компютърна техника. В управлението на организацията влизат Министерството на културата, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, Съюза на народните читалища и Националния д    рителски фонд „13 века България”.

В рамките на форума бяха представени новите възможности на обществените библиотеки и услугите, които те могат да предоставят в условията на развиващо се информационно общество през XXI в.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Обява конкурс за традиционна българска суровачка
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-167 (1) от 07.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
кмет берковица
Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,СКЪПИ ИМЕНИЦИ,БАНКЕРИ, МОРЯЦИ, ТЪРГОВЦИ, Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Денят на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, покровител

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.