Актуални Новини, Новини

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО КЪМ ОБЩОПРАКТИКУВАЩИТЕ ЛЕКАРИ И КЪМ МЕДИЦИТЕ ОТ КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО В МБАЛ – БЕРКОВИЦА

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

 ОТ КИРИЛ ИВАНОВ

КЪМ ОБЩОПРАКТИКУВАЩИТЕ ЛЕКАРИ И КЪМ МЕДИЦИТЕ ОТ КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО В МБАЛ – БЕРКОВИЦА

 

 

От историята знаем, че времето ражда героите. Коронавирусът, този опасен вирус, създаде и нашите берковски герои.
За мен това са д-р Димитров, д-р Иванова, д-р Луканова и всички общопрактикуващи лекари. Медицинските сестри от Ковид отделението: Емилия Стефанова, Анжела Христова, Валя Атанасова, Елеонора Ванова, Евгения Петрова, Мариян Маринов.  От обслужващия персонал –  Лазарина Атанасова, Грета Иванова и Вангелия Манойлова.
Всички тези хора са на бойната линия и всеки момент ги преследва смъртта. За разлика от героите на фронта, те рискуват не само собствения си живот, но и живота на семействата си. Бих поставил снимките им на подходящо място в града, за да ги познава всеки. Трябва да се ползват с уважение от цялото гражданство, за да почувстват, че техният труд се цени. Те имат нужда от морална подкрепа и човешко отношение.
Аз правя поклон до земята на тези мили хора. Те се борят за спасяването ми от коварната болест. Особено много ми помогнаха с психотерапията, която провеждат с болните. Медицинските сестри от Ковид отделението, освен стриктното спазване  на предписанията на лекарите, провеждат и така необходимата психотерапия. Намират време и смелост да седнат до всеки болен и с подходящи думи да му вдъхнат вяра за живот. А това е много важно.
Не намирам думи, с които да изразя своята признателност, затова още веднъж ще кажа – БЛАГОДАРЯ ВИ!
Да сте живи и здрави, и знайте, че ние преминалите през ада с Ваша помощ, няма да Ви забравим! Дано предпазите Вас и Вашите семейства от коварната болест, а това ще бъде най-голямата награда за Вас!

 

Кирил Иванов
с. Слатина