Актуални Новини

„БОГАТО НАСЛЕДСТВО КЪМ ОТГОВОРНО БЪДЕЩЕ“

Във връзка със „Седмицата на гората“  на 9 април 2014 г. служители на РДГ – Берковица проведоха залесителна акция в ДДЛРГ“Люба Тенева“. В залесяването на фиданки се включиха председателят на ОбС-Берковица инж. Юлиян Иванов и  зам. кметовете Гергана Антонова и Радослав Найденов. Седмицата на гората – 2014 е под  наслов „Богато наследство към отговорно бъдеще“. В тази връзка възпитаниците на социалното заведение бяха запознати от Директора на РДГ-Берковица,  инж. Сашо Каменов с дейността на дирекцията, а служителите обясниха на децата нагледно в горския разсадник за дървесните видове. Силно впечатлени от посещението възпитаниците на ДДЛРГ“Люба Тенева“ засадиха по една фиданка в двора на социалното заведение. За децата от Дирекцията бяха осигурени и подаръци. С редица прояви ще продължи отбелязването на Седмицата на гората в дните от 7 до 13 април.

РДГ – Берковица носи името на град Берковица, където се намира и седалището на неговата администрация. Територията на Регионалната дирекция обхваща северозападната част на България като граничи на север с течението на р. Дунав и Република Румъния, на изток с РДГ – Ловеч, на юг с РДГ  – София и на запад се ограничава от държавната граница с Република Сърбия.
Съгласно административно-териториалната подялба на страната, РДГ  – Берковица стопанисва горския фонд на територията на областите Монтана, Враца и Видин със следните общини: Брегово, Ново село, Бойница, Видин, Кула, Грамада, Макреш, Белоградчик, Димово, Ружинци, Чупрене, Чипровци, Георги Дамяново, Берковица, Вършец, Мездра, Роман, Монтана, Бойчиновци, Криводол, Враца, Борован, Бяла Слатина, Лом, Брусарци, Медковец, Якимово, Вълчедръм, Козлодуй, Хайредин, Мизия, Оряхово и Кнежа.