Актуални Новини, Новини

БЧК ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ И ХИГИЕННИ ПРОДУКТИ ОТ ВТОРИЯ ТРАНШ ЗА ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

БЧК започва раздаването от втори транш  хранителни продукти и хигиенни пакети, които съдържат продукти от първа необходимост – тоалетен сапун, препарат за под, препарат за съдове, тоалетна хартия, шампоан, паста за зъби, перилен препарат, четка за зъби, дамски хигиенни материали и 2 вида месни консерви – говеждо месо и говежди кюфтета. 

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон, към правоимащите са добавени и хора с 90% степен на увреждане, получилите месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл.8д от ЗСПД, лица и семейства с ниски доходи, получили отказ за подпомагане.

Всички хора, включени в списъците на Дирекция социално подпомагане, ще получат хранителни продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Раздаването ще започне от 12.06.2024 година и ще продължи до 28.06.2024 година, от 08.00ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 17.00ч., в сградата на Домашен социален патронаж –  гр. Берковица, ул. Мусала № 6А.