Актуални Новини, Новини, Снимка на деня

ВАНДАЛИ ОБЛЕПЯТ ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ В ГРАДА С ЛЕПЕНКИ

Община Берковица показва поредната вандалска проява в нашия град.

Грубото, безскрупулно и хулиганско отношение на недобросъвестни лица се оказва по-силно от желанието и усилията на много от нас да имаме красив и подреден град.

Пътните знаци, които бяха поставени само преди половин месец във връзка с въведения нов генерален план за организация на движението в централната градска част, масово са облепени със стикери на различни футболни и спортни отбори, политически символи и реклами.

Въпреки че за някого това е лесен начин за реклама, подобно поведение е незаконно и опасно. Освен че нарушават естетическата визия на градската среда, пречат на видимостта и възприемането на знака, което е сериозен проблем за шофьорите и основна предпоставка за възникване на ПТП.

Във връзка с горепосоченото, Община Берковица е уведомила РУ на МВР – Берковица за осъществяване на строг контрол върху нарушителите и тяхното санкциониране.

Община Берковица прави всичко възможно за почистване на тези стикери, но тъй като са здраво залепени, премахването им е ще бъде трудно.

Община Берковица за пореден път апелира към всички граждани да пазят общественото имущество и да сигнализират за нарушители, като изразява категоричното си становище, че всякакви прояви на вандалщина ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани!

watermarked-DSC05904watermarked-DSC05908watermarked-DSC05919