Актуални Новини, Новини

Васберк-Лейдис защити честта на футболния Северозапад на турнира в Берковица

logo_vasberkВасберк-Лейдис защити достойно честта на футболния Северозапад в V-то издание на турнира за девойки в Берковица. Традиционната надпревара на стадион „Мрамор“ бе изключително оспорвана, като победителят не бе известен до последните секунди. Всички гостуващи отбори благодариха за топлото посрещане и перфектната организация на домакините от Васберк-Лейдис и лично на клубния президент и треньор Васил Янев.

Формациите бяха разделени в две групи, където играха по системата „всеки срещу всеки“. Домакините триумфираха в група „А“ с категорични победи срещу Олимпия /Брусарци/ със 7:0 и с 6:1 срещу Янтра /Габрово/. Срещата между Янтра и Олимпия завърши 2:1.vasberk

В другия поток 10-кратният шампион на страната Ел Пи Суперспорт също нямаше проблеми и победи с по 3:0 Ботев /Лозно/ и Поломие /Лом/. Командата от кюстендилското село надви ломчанки с 6:0 в последния мач от група «Б».

В двубоя за 5-6 място Олимпия сломи Поломие с 2:1, а за 3-4 позиция Ботев прегази Янтра с 9:0.

Финалът между титулувания столичен клуб и Васберк-Лейдис се оказа изключително драматичен. Редовното време приключи при равенство – 1:1. При дузпите шансът споходи Ел Пи Суперспорт, който победи с 4:2.

Коментарът на президента и треньор на Васберк-Лейдис –  Васил Янев за представянето на отбора бе лаконичен: „Гордея се с моите момичета!”.

След изиграния финал емоциите притихнаха и треньора сподели: „ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА МОЙТЕ МОМИЧЕТА, КОЙТО КАКТО ВИНАГИ БЯХА НА НИВО И ЗАЩИТИХА ЧЕСТТА НА НАШИЯ КЛУБ И НАШИЯ ГРАД!!! ИСКАМ ДА ИЗКАЖА БЛАГОДАРНОСТИ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА ОКАЗАНАТА ПОДКРЕПА,СЪЩО И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО НА Г-Н МИЛАН ЙОСИФОВ СОБСТВЕНИК И ПРЕЗИДЕНТ НА „КАРИАНА ,, с.ЕРДЕН, КОЙТО Е ЕДИН ОТ ХОРАТА ПРАВЕЩИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ЗА ФУТБОЛА В СЕВЕРОЗАПАДА!!!!!“