Актуални Новини, Новини

ВЕЛИКОЛЕПНА ПРИРОДА И НЕЗАБРАВИМИ МОМЕНТИ В ПОХОДА ДО ХАЙДУШКИ ВОДОПАДИ

Ветеран туристидо до Хайдушките водопади

В слънчевия съботен ден, малки и големи се включиха в похода до Хайдушките водопади – едно от емблематичните места в Берковския Балкан. Всички те, бяха очаровани от красотата на това прекрасно кътче, скътано в прегръдката на огромни вековни буки, което придава на мястото загадъчност и особена тайнственост.
От стадион „Мрамор“, където беше и сборният пункт, любителите на планината се отправиха към красивата местност. В похода се включиха представители на ОФК “Ком” – Берковица, Спортен клуб по биатлон “Ком Берковица”, представители на пенсионерските клубове в града, деца, ученици, граждани. Най-малкият участник в похода беше Тони, който е само на 1,5 години. Сред ентусиастите бяха и зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева и служители на Общинска администрация – Берковица. Изненада за всички присъстващи бе изпълнението на малките танцьори от ФК „Танцувай за здраве“ – Берковица, които допринесоха за доброто настроение и усмивки сред красивата природа. Изви се голямо, пъстро хоро под звуците на любими мелодии.
Община Берковица беше организирала и специална томбола. Бяха раздадени над 60 броя тематични за планината награди – шапки, фенерчета, компаси, шишета за вода, челници и още много други. Сред прелестта на това впечатляващо с красотата си място, бе разказана пред всички присъстващи легендата за Хайдушки водопади.
Един прекрасен ден в планината с омайни гледки, тайнствени места, привличащи с масивните си гористи стени, от които се прокрадва малка част от небосвода, дълбока тишина, нарушавана само от разбиващите се на прах водни струи и незабравими моменти за всеки един.
Ще се върнем догодина пак!

Събитието е част от Спортния календар на Община Берковица.