Актуални Новини, Новини

ВЕСТНИК „УЧИТЕЛСКО ДЕЛО“ ЗА ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“, С. БЪРЗИЯ

Успехите и отбелязването на 200-годишнината от рождението на Георги  С. Раковски, патронът на ОУ „Георги С. Раковски“, с. Бързия, бяха отразени с подробни статии във вестник „Учителско дело“ в рубриката “Ценности и духовност“. Авторката г-жа Светла Струмина разговаря с Анна Рангелова-Директор на училището и с Цеца Илиева – Председател на организацията на СБУ в учебното заведение.

Георги Стойков Раковски е обединител в освободителната борба и изявен публицист, който оставя не само ярка следа и завет за поколенията, но и изписва със златни букви името си в историята на училището в село Бързия. През 2018 година то отбеляза своя 80-годишен юбилей. От откриването му през далечната 1938 година до днес носи името на Георги Раковски. За учениците Раковски е мисия, любов, отечество, свобода! В учебното заведение работи млад екип от квалифицирани преподаватели, мотивирани и гъвкави. Учителите използват различни платформи и прилагат ежедневно информационни и комуникационни технологии в работата си. Годините, бележещи положителното развитие на ОУ „Георги С. Раковски“, с. Бързия, са свързани с всеотдайността на няколко поколения радетели на духовността. Спазвайки възрожденските традиции на прадедите ни, продължават като модерно и съвременно училище да утвърждават направеното, приемат авангардните форми на обучение и го запазват като духовно средище, носещо името на Раковски – символ на възраждащия се български дух.

Нека делата на пламенния радетел Георги Раковски бъдат стожерът на вечния духовен устрем на всички, свързани с училището – учители, родители, ученици!