Актуални Новини

ВОДЕЩИ КАРДИОЛОЗИ И СЪДОВИ ХИРУРЗИ ПРЕГЛЕЖДАХА ОТНОВО БЕЗПЛАТНО В БЕРКОВИЦА

Водещи кардиолози и съдови хирурзи начело с доцент Ацев, зам. -директор на болница „Света Екатерина„ /Чиркова болница/  за втори път преглеждаха пациенти в Берковица по инициатива на ръководството на общината.

В продължение на два дни жителите на населените места в Община Берковица имаха възможността да се възползват от безплатните кардиологични прегледи, организирани от общинското ръководство съвместно с МБАЛ-Берковица. Пациентите получиха консултации, бяха им направени кардиограми, беше им измерено кръвното налягане без да се налага да чакат пред кабинетите на личните лекари.

Времето се оказа недостатъчно, но специалистите не са върнали никого. В рамките на двата дни близо 150 пациенти са преминали през кардиологичния кабинет и 65 през съдовите хирурзи.

Целта е гpaждaнитe дa бъдaт инфopмиpaни зa пpoфилaктикaтa нa cъpдeчнocъдoвитe зaбoлявaния, кoятo включвa нaй-вeчe здpaвocлoвeн хpaнитeлeн peжим, пoвeчe двигaтeлнa aктивнocт и peдoвнo измepвaнe нa кpъвнoтo нaлягaнe. Инициативата е в духа на социално отговорната политика, която Община Берковица изпълнява, за да се обърне внимание на здравето и да се подобри качеството на живот на местните хора.

Ръководството на Община Берковица и кметът инж. Милчо Доцов изказват своята най-дълбока, човешка благодарност към лекарите, за тяхната всеотдайност и подкрепата, която дават към малките населени места! Надеждата е подобни инициативи и доброто сътрудничество с лекарите от болница „Света Екатерина„  да продължат и в бъдеще.