Актуални Новини

ВОДОСВЕТ В ДЕТСКА ЯСЛА – БЕРКОВИЦА

IMG_4239Днес в Детска ясла – Берковица отец Петър отслужи тържествен водосвет за здраве и благоденствие, във връзка с успешното приключване на проект за подобряване на енергийната ефективност в детското заведение. Официални гости на тържеството бяха Председателят на ОбС  д-р Илиян Тимчев, зам.-кметът Радослав Найденов, директори на детски градини, бивши и настоящи служители на Детската ясла. IMG_4242

„Днес искам да благодаря на всички – на общинското ръководство, на фирмите, изпълнители на ремонтните дейности, на персонала на детското заведение, на директорите на детските градини, които приютиха нашите деца, на г-н Горков, който предостави кухнята IMG_4261на гимназията, за голямата подкрепа, за активното участие и най-вече за проявената търпимост при трудностите, пред които се изправихме“ – каза директорката г-жа Добринка Иванова – „Въпреки, че ремонтът започна в студено време, резултатите са на лице. В цялата сграда стана чувствително по-топло и хигиенично, пестим електроенергия, премахнахме влагата и се радваме на красив интериор“.

Д-р Илиян Тимчев и зам.-кметът Радослав Найденов заявиха в обръщенията си, че приоритет в работата на общинското ръководство са детските заведения. На 15 март Община Берковица внесе проект за енергийна ефективност на ЦДГ „Звънче“ на стойност 452 786,30 лв. и продължава работата в тази насока.

Детска ясла –Берковица на 1 февруари отвори врати за своите възпитаници, след като вече е с подобрена енергийна ефективност. Стойността на ремонта е 214 000 лева. Извън проекта Община Берковица вложи още близо 50  000 лева от общинския бюджет, с които е осигурена достъпна среда, чрез външна рампа, отговаряща на всички съвременни изисквания, вътрешно боядисване на таваните и стените с подбрани игриви цветове, стимулиращи детското въображение и фантазия, демонтаж на вътрешна ламперия, шпакловка стени и подмяна на ламаринени конструкции на покрива. Ремонтните дейности се извършиха от берковски фирми.

Сега малките послушковци в групите се чувстват добре в новата обстановка. Целият колектив на детската ясла се е включил в почистването и подреждането на стаите. Сега цветно аранжирани  са  стените и коридорите. Проектът на Община Берковица „Намаляване на емисиите парникови газове чрез внедряване на мерки за енергийна ефективност в Детска ясла – Берковица“ е по ОС 1 на Национална схема за зелени инвестиции към Национален доверителен еко фонд. В Детската ясла бе подменена дограмата, където е необходимо, топлоизолация на външни стени и покрив, вътрешна отоплителна инсталация, осветителна инсталация и фотосоларна инсталация.