Актуални Новини

ВТОРА РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „СПОДЕЛЯНЕ НА КУЛТУРИ” ПО ПРОГРАМА КОМЕНСКИ

От 15 до 20 октомври2012 г. в Анкара, Турция се проведе втората работна среща между България, Турция и Гърция по проект „Споделяне на култури” по програма Коменски. Директорът на Гимназия „Д-р Иван Панов” – Румян  Горков, преподавателите – Николина Кирова, Иванка Илиева, Петрана Лендова, Николинка Йорданова и Нина Везьова, счетоводителката на гимназията Людмила Иванова и екип от 12 ученици осъществиха визита, която бе наситена с много впечатления и емоции.

      „Ние имахме възможността да се докоснем до културата и традициите, да видим забележителностите на една великолепна страна. Успяхме да се запознаем с  невероятни хора и да създадем прекрасни приятелства. През тази една седмица събрахме спомени, които никога няма да забравим.

      Когато пристигнахме, бяхме посрещнати в училището от семействата, на които щяхме да гостуваме. Още щом слязохме от автобуса, малко притеснени, и видяхме тези усмихнати хора, ние разбрахме, че ще изживеем едно невероятно приключение.

      През останалите дни  опитахме техни традиционни ястия, посетихме едни от най- атрактивните и красиви забележителности на Анкара (те трябва да се видят, защото не могат да се опишат). Имахме възможността да отидем до областта Кападокия – известна със своите впечатляващи природни скални образувания. Останахме наистина очаровани от красотата на това място.

       Последната вечер бяха подготвили за нас и нашите приятели от Гърция програма, с която ни представиха техни традиционни песни и хора, дори ни научиха на един от танците им.

       Работата ни по Проекта ни накара да осъзнаем, че възможностите, разкриващи се пред човека днес, са наистина неограничени. Удивително е, че имахме възможността да осъществим контакт с хора от две други националности и въпреки културните ни различия, да намерим общ език и да работим в екип без конфликти.

       Ако трябва да опиша това пътуване с една дума, бих избрала „незабравимо”. Защото съм сигурна, че чудесните хора, с които се запознахме, и красивите места, които видяхме, няма да можем да забравим никога.”

 

Ралица Асенова – 9. б клас

Гимназия „Д-р Иван Панов”

Вашият коментар