Актуални Новини

ВТОРИ КОНКУРС „ЛЕТЕНЕ ПО РАДИЧКОВ” ЗА ЕСЕ И ИЛЮСТРАЦИЯ

 ОБЩИНА БЕРКОВИЦА, ГИМНАЗИЯ „Д-Р ИВАН ПАНОВ”- ГР.БЕРКОВИЦА, ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „АНУБИС”, СДРУЖЕНИЕ „ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО” И БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО-БЕРКОВИЦА ОРГАНИЗИРАТ ВТОРИ КОНКУРС „ЛЕТЕНЕ ПО РАДИЧКОВ” ЗА ЕСЕ И ИЛЮСТРАЦИЯ.

Тема: “Трудните уроци са по-мъдри и по-благодарни за човека от лесните-това съм го изпитал и го зная от опит. Лесният урок се усвоява с леснина и от него почти нищо не научавате. Трудният урок иска много пот, но пък като го усвоите урока за цял живот ще ви държи влага.” /Не е задължително участниците да свързват творбите си само с разказа „Ние, врабчетата”, от който е цитатът. Той е отправната точка за техните интерпретации върху Радичковото творчество/.

УЧАСТНИЦИ: В конкурса могат да участват ученици от 8. до 12. клас от областите Монтана, Враца и  Видин.

 

 

 

Условия за конкурса за есе: обем до 2 страници, формат Times New  Roman 12.

 

 

 

Условия за конкурса за илюстрация: всеки участник има право да представи не повече от една рисунка – графика /черно-бяла или цветна/ с размер 35х50 см. Техника: молив, туш, тънкописец, акварел.

 

Всеки участник трябва да напише трите си  имена, училище, клас, адрес, телефон за връзка.

 

Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури.

 

Крайният срок за изпращане на творбите е 30.04.2014 г. на адрес: 3500 гр. Берковица, ул. “Д-р Иван Панов” №2, Гимназия “Д-р Иван Панов” или на  e-mail gipb@abv.bg

 

Финалът и награждаването ще бъдат  на 11.05.2014 г.  в Гимназия „Д-р Иван Панов”, гр. Берковица.

 

Всички наградени ще получат грамота, книги от издателска къща “Анубис” и парични награди от Община Берковица.