Актуални Новини

ВТОРИ КРЪГ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНАТ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

IMG_1687На 22 и 23 май  2015  г. Берковица бе домакин на Втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „ Младежта за безопасност на движението“. Участие взеха 5  отбора от страната. Берковица се представи с два отбора.

IMG_1718На откриването присъства г-н Светослав Кръстев – председател на Национално движение „Приложно колоездене“. Той благодари на кмета на Община Берковица за организацията, която са създали и пожела на всички участници „успешен старт и добър финал“.
Официалното откриване бе на 23 май  2015 г. в 9.00 часа на пл.”Радичков” .  Кметът Димитранка Каменова също поздрави участниците и им пожела успех. Сред официалните гости на събитието бяха инж. Юлиян Иванов – председател на ОбС Берковица, Петко Евстатиев СБА Монтана, Недко Петров – СБА Берковица, Анелия Якимова – гл. експерт „Образование“,  и представител на РУ „Полиция“ Берковица.
Участниците се изявиха в следните дисциплини – Майсторско управление на велосипед по техническа пътека, управление на велосипед в реална пътна обстановка и практически изпит за оказване на медицинска помощ. Първият ден от шампионата състезателите решаваха индивидуални тестове по ЗДП и техническо владеене на велосипед.
Специалната  награда на кмета на Община Берковица –велосипед, грабна първи отбор на града домакин. Втори е отборът на Силистра и трети – втори отбор на Берковица.
Следват Медковец и Челопеч. Всеки участник в състезанията получи лична награда за участие, осигурени от кмета на Община Берковица. В организираната програма за велосипедистите бе включено и посещение на Клисурския манастир. Специалната награда на БЧК спечели първи отбор на Берковица, а наградата за дете с най-малко наказателни точки при решаването на индивидуалните тестове взеха Ива Гиздова и Валери Желязкова, които решиха листовките с 0 наказателни точки.
При индивидуалното класиране момичета:

1-во място Ива Гиздова от гр. Берковица
2-ро място Ралица Каменова от гр. Берковица
3-то място Валери Желязкова от гр. Берковица

Индивидуално класиране момчета:

1-во място Стелиян Бошнаков от гр. Силистра
2-ро място Цветан Алексиев от Челопеч
3-то място Дани Кръстев от гр. Берковица