Актуални Новини

ВТОРО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ ПОЧЕТЕ СВОЯ ПАТРОН

14481926_981866451924513_5786727574046319535_oПо традиция Второ основно училище „Христо Смирненски“  отбеляза своя празник на рождената дата на Христо Смирненски-30 септември. Празник, на който отдаваме своята почит и уважение към вечно младия поет, напуснал света толкова рано, но оставил след себе си незабравими образи и вечно живи послания. Горди сме, че нашето училище носи името на този велик творец. Да живеем и да се борим за своите ценности, да възпитаваме в себе си воля и характер,увереност и сила-това е непреходният завет, завещан ни от поета.
30 септември беше прекрасен истински празник, наситен с различни дейности и развлечения. Ученици от 5 и 7 клас с ръководител Валя Крумова представиха кратка литературна програма. Незабравимите образи от картините на големия град в стиховете на „Старият музикант“, „Уличната жена“, „Цветарка“, „Жълтата гостенка“, „Братчетата на Гаврош“, сатиричните стихотворения „Кихавица“, „Черешка“ докоснаха душите и сърцата на ученици и учители.
С песни и танци учениците от вокалната група с ръководител Бисерка Костадинова и от мажоретния състав към 2.ОУ с ръководител Нина Сашова поздравиха всички присъстващи.
За празничното настроение допринесоха момчетата от Младежки духов оркестър към училището и към НЧ „Иван Вазов – 1872“ с ръководител Иван Павлов.
Всички ние носим ритъма на българския фолклор в сърцата си и затова не можем да останем равнодушни, когато зазвучи българска народна музика. Затова, когато талантливите музиканти от Младежки духов оркестър към училището и към НЧ „Иван Вазов-1872“ с ръководител Иван Павлов засвириха народни ритми, съвсем спонтанно, учители и ученици извиха кръшно българско хоро.
Днес всяко дете в нашето училище намери своето място и своя начин да отпразнува този празник.
Учениците от начален етап и техните ръководители посетиха театрална постановка.
За да се насладят на галещото есенно слънце, две групи от учители, ученици и родители организираха два похода. 36 души поеха към висините на родния Балкан. За втори път през 2016 г. ученици от 2.ОУ покориха 2016-метровия връх Ком.
Дейно участие взеха наши ученици и в проведения велопоход до Клисурски манастир “Св.Св.Кирил и Методий“. Изморени,но удовлетворени колоездачите спряха за кратка почивка в двора на манастира, подсилиха се с малко храна и поеха по обратния път.