АКТУАЛНО

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ ЗА ПЕРИОДА 2014 – 2020 ПРЕДСТАВИ ОИЦ – МОНТАНА

На 10 декември 2013 г. Областен информационен център – Монтана (ОИЦ) проведе втори цикъл от срещи за 2013 г. в община Берковица  на тема „Възможности 2014 – 2020 г.: преглед на европейските и националните документи“. Екипът на центъра се срещна с представители на администрацията, фирми, неправителствени организации и граждани и представи европейските регламенти и националните документи, които ще определят начините и механизмите за кандидатстване и изпълнение на проекти за следващите 7 години. Участниците бяха запознати и с основните цели, приоритети и инициативи на стратегия на ЕС за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж – „Европа 2020“.

 Представени бяха два нови механизма, които ще се прилагат в страната през новия  програмен период: Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) и Водено от общностите месно развитие (ВОМР). Двата подхода трябва да улеснят развитието на по-слабо развитите територии, с подкрепата и на местните общности.

Представени бяха и основните цели, приоритети, дейности и бенефициенти по бъдещите 7 оперативни програми за програмния период 2014 – 2020 г., по които се очаква страната ни да получи 7 млрд. евро. Те ще инвестират в областите транспорт и транспортна инфраструктура, околна среда, развитие на регионите, развитие на човешките ресурси, наука и образование, иновации и конкурентоспсобоност за фирмите, изграждане на административен капацитет и добро управление.

 

Участниците във втория цикъл от срещи подчертаха, че средствата от европейските фондове ще имат по-голям успех, ако конкурентният принцип бъде заменен с оценка на реалните потребности и нужди на бенефициента от изпълнението на проекта и дългосрочните ползи, които тази инвестция може да има на регионално и национално ниво.

 

ОИЦ – Монтана е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

За допълнителни въпроси:

Областен информационен център – Монтана

Тел.: +359 96 300 560

E-mail: oic.montana@eufunds.bg

Фейсбук страница: http://www.facebook.com/OICMONTANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-143 (11) от 18.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛEНИЕизх.Nо УОСГ-70-00-544 (1) от 02.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.